Gewoon-Doen

GewoonDoen! start met DigiDoen! 

Communiceren met de doelgroep dat doen we allemaal, maar heeft u er wel eens bij stil gestaan hoe u communiceert naar uw medewerkers?  De Marketing afdeling werkt hard aan het imago en dus de externe communicatie van de onderneming, maar bij een sterk imago hoort ook een sterke identiteit. Deze identiteit staat gelijk aan de organisatiecultuur en komt dus van binnenuit. Een boodschap naar buiten brengen die binnen niet wordt gedragen is gedoemd te mislukken. Vandaar dat het zo belangrijk is om te werken aan een goede interne communicatie.

Ook voor het MKB liggen hier gemiste kansen. Niet alleen collega’s met elkaar kunnen verbinden, maar vooral ervoor zorgen dat medewerkers kennis hebben. Kennis is namelijk macht. Heeft u ook wel eens het gevoel dat medewerkers niet altijd op de hoogte zijn? Dan is het tijd om een interne communicatie strategie op te zetten. Met als doel dat medewerkers uw merk nog beter kunnen uitstralen. Een leuke bijkomstigheid is de collectieve denkkracht en ervaring die gedeeld kan worden om het werk beter, sneller en goedkoper te kunnen doen. Hierdoor vervagen fysieke en eventueel mentale grenzen en weten medewerkers altijd hoe zij op de juiste manier nieuwe producten en diensten kunnen verkopen.

Daarom lanceert GewoonDoen! ‘DigiDoen!’. De digitale omgeving om in contact te staan met al uw medewerkers. Bekijk het onderstaande filmpje om een indruk te krijgen van de werking.

Het doel van een goede interne communicatie strategie

Het belang van een goede interne communicatie zit hem in groepsgevoel. We willen allemaal ergens bijhoren en het naar ons zin hebben. Zo ook werknemers die een groot deel van hun week werkend doorbrengen bij uw bedrijf. Het ultieme doel is om al deze verschillende werknemers met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Een team van individuen creëren dat als groep staat voor de filosofie van uw bedrijf. Daarom wilt u als werkgever invloed hebben op twee onlosmakelijke aspecten:

  • Kennis; wat wilt u dat uw werknemers wel en niet weten? Door ze inzicht te geven in wat u doet als organisatie, hoe uw producten werken, waar het merk voor staat en wat voor problemen u ondervindt zorgt u ervoor dat medewerkers geïnformeerd te werk kunnen gaan. Deze informatie-uitwisseling kan van groot belang zijn voor het optimaal functioneren van uw personeel. De toegevoegde waarde van uw bedrijf zit onder andere in de aanwezigheid van kennis bij de mensen die de klanten bedienen.
  • Houding; Ook het enthousiasme waarmee ze de kennis met de klant delen is bepalend of een klant wel of niet overgaat tot het kopen van uw product. Medewerkers moeten ambassadeurs zijn van uw merk. Zij zijn namelijk de laatste schakel richting de klant dus is het belangrijk om de juiste kennis en positiviteit mee te geven. Naar deze positieve houding zullen medewerkers zich dan ook gaan gedragen.

Uiteindelijk draagt het verbeteren van de interne communicatie dus bij aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen en mede het vergroten van uw omzet.

Waarom wij van GewoonDoen! uw interne communicatie moeten faciliteren?

U heeft nu vast veel vragen: Hoe ga ik ervoor zorgen dat mijn medewerkers zich meer betrokken voelen bij mijn bedrijf? Hoe beïnvloed ik kennis, houding en  gedrag van mijn personeel?

Daarom zijn wij er voor u, om samen een oplossing te bedenken voor deze vragen.

VIA SOCIAL MEDIA BLIJF JE OP DE HOOGTE VAN ONS:

GewoonDoen!

Stationsplein 16
6001 CH Weert

0495-586895
06-30704923